Als het om hairextentions gaat zijn de mogelijkheden eindeloos: lang, kort, krullend of stijl en verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog. Wanneer de klant de gewenste stijl voor ogen heeft is het tijd om te bepalen welke soort hairextention passend is. In dit artikel vertellen we meer over de uiteenlopende soorten hairextentions en wat precies de verschillen zijn.

Clip-in hairextensions

Wil de klant een volle en lange bos haar voor een avondje uit, zonder te veel gedoe? Dan zijn clip-in extentions de oplossing. De extentions kunnen gemakkelijk aangebracht worden door de haarclipjes die eraan bevestigd zijn en net zo makkelijk weer verwijderd worden. Het grootste voordeel van deze extentions? Ze zijn niet schadelijk voor het haar of de hoofdhuid!

V-tip extensions

De V-tip extentions worden aangebracht met een warmtetang. De waxbondjes van deze extentions hebben een V-vorm waardoor je het haar er makkelijker in kunt leggen. De waxbondjes van de V-tip hairextentions werken dan ook efficiënter dan die van de nail-tip hairextentions. Vervolgens verwarm je de waxbondjes waardoor je ze om het haar heen kan rollen. Ook deze methode kan door de warmte schadelijk zijn voor het haar maar zorgt wel voormooie en duurzame resultaten.

I-tip extensions/ Microring hairextensions

Deze extentions hebben een rond waxbondje en worden door een kunststof ring dichtgeknepen. Je kunt hierbij kiezen tussen twee verschillende soorten ringen: met siliconen of zonder siliconen. De siliconen laag in de microringen beschermen het haar, terwijl de microringen zonder siliconen steviger vast zitten. In vergelijking tot de extentions die worden aangebracht met een warmtetang zijn de I-tip extentions minder schadelijk voor het haar. Een ander voordeel is dat de I-tip extentions licht zijn waardoor ze ideaal zijn voor klanten met fijn haar.Hiernaast heeft het ook een groot voordeel voor de klant: ze kunnen namelijk opnieuw gebruikt worden en makkelijk worden herplaatst bij uitgroei.

Hair weaves

Een hair weave is een baan met hairextensions. Met het aanbrengen van hair weaves kun je makkelijk een lang en vol kapsel creëren. Hair weaves zijn vergeleken met andere soorten extentions een stuk makkelijker om aan te brengen. Je hebt namelijk geen warmtetang nodig en je hoeft ook niet te werken met losse plukken haar. Zolang de hair weaves goed worden aangebracht en netjes worden verwijderd is er bijna tot geen schade aan het eigen haar. Ook kun je de weaves makkelijk omtoveren tot clip-in extentions. Handig wanneer een klant een extra vol en tijdelijk kapsel wil!
Wil je weten hoe je Weave kan inplaatsen met microringen? Volg dan onze training!

Wil je meer weten over de verschillende soorten hairextentions of over één van onze producten? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!