Extensions zijn bijna niet van echt te onderscheiden wanneer de kleur natuurlijk blend met de eigen haarkleur. Het kan soms lastig zijn om de perfecte kleur extensions te vinden voor je klant.

Let wel op dat dit alleen bij hairextensions van echt haar kan. Daarnaast raden wij je aan je extensions maximaal 2 keer te verven , van licht naar donker en geverfde extensions niet meer te blonderen.

Wat heb je nodig?

Zet de onderstaande benodigdheden klaar voordat je begint:

  • Folie
  • Haarverf
  • Kom of schaal om in te mengen
  • Verfborstel
  • Haarborstel
  • Shampoo conditioner
  • Deep conditioner
  • Handdoek

Extensions verf je wanneer ze uit het haar zijn gehaald. Bedek de ondergrond waar je je extensions op gaat verven met folie. Doe de handschoenen aan, borstel de extensions en leg ze naast elkaar op de folie met de clips aan de onderkant.

Stap 1
Was de extensions met een ‘deep cleansing shampoo’ voor het verven. Droog het haar natuurlijk of op de koude stand van de fohn.

Stap 2
Meng de verf in de kom. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de extensions van onder naar boven. Gebruik de achterkant van de verfkwast om de haren uit elkaar te halen en te zorgen dat alle haren mee worden geverfd. Wanneer je er zeker van bent dat alle haren bedekt zijn draai je de extensions om en doe je vervolgens hetzelfde aan de andere kant.

Stap 3
Vouw hierna de folie dicht en laat de verf intrekken. Kijk regelmatig hoe de kleur is om te voorkomen dat de kleur te licht of te donker wordt. Houdt er rekening mee dat de kleur lichter lijkt dan wanneer je hem uit hebt gespoeld.

Stap 4
Spoel de verf uit tot het water helder is en breng een conditioner aan. Hierbij is het belangrijk dat je deze vooral aanbrengt in de lengtes en de punten. Laat deze ongeveer 10 minuten intrekken.

Stap 5
Breng als laatste een deep conditioner/masker aan en laat deze ongeveer 20 minuten inwerken. Laat je extensions daarna op natuurlijke wijze drogen op een handdoek.

De werkwijze die hierboven is beschreven is geen garantie voor succes. Wel wordt deze werkwijze door meerdere beautybloggers beschreven.
Let op! Het verven van onze extensions is altijd op eigen risico!