Hairextensions worden veel gezet en er zijn veel soorten en maten te verkrijgen. Bij Foxy Star krijgen we vaak de vraag hoe lang je hairextensions kunt laten zitten. Dit is sterk afhankelijk van het soort hairextensions dat je gebruikt. De kwaliteit van de hairextensions speelt daarbij een grote rol. Extensions van echt mensenhaar zijn van betere kwaliteit en kun je langer dragen dan synthetische extensions. We hebben hieronder een lijstje gemaakt waarin je makkelijk ziet wanneer welk soort extensions aan vervanging toe zijn.

EZ Wire – hairextensions

De EZ Wire (Flipin) hair extensions draag je niet permanent. De extensions worden bevestigd door een onzichtbaar draadje dat over je hoofd ligt, tussen je eigen haren in. ‘s Ochtends bevestig je de extensions en ‘s avonds heb je ze binnen enkele seconden verwijderd.

Deze extensions zijn niet geschikt om mee te slapen. Je draagt ze dus maar een paar uur per dag. Gemiddeld gaan deze extensions ongeveer 6 maanden mee, maar dat is uiteraard afhankelijk van hoe vaak je de extensions draagt en hoe je ze verzorgd.

Clip in extensions

Net als EZ-Wire extensions draag je Clipin extensions niet permanent en kun je er dus niet mee slapen. Deze extensions bevestig je met kleine clipjes die je in je eigen haar klemt. Ze zijn gemakkelijk in je haar te plaatsen en ze er weer uit te halen.

Ook hier is de levensduur van de extensions afhankelijk van hoe vaak je deze draagt. Maar we raden aan de extensions te vervangen wanneer je merkt dat ze wat droger en stugger beginnen te worden. De extensions kunnen dan namelijk sneller gaan klitten.
De RedFox Clip-in Extensions zijn bij dagelijks gebruik tot ongeveer 3 maanden te dragen. De SilverFox Clip-in Extensions ongeveer tot ongeveer 6 maanden.

V-tip en I-tip extensions

V-tip en I-tip extensions worden permanent in de haar geplaatst. De V-tip extensions (Wax extensions) worden in het haar vastgesmolten terwijl de I-tip (Microring extensions) in het haar worden vastgeklemd met microringen.
Met permanent bedoelen we dat de extensions in je haar vast zitten, totdat je deze uiteraard vakkundig laat verwijderen. Je kunt ze niet gemakkelijk in en uitplaatsen zoals bij de flip- en clipin’s. V-tip en I-tip extensions gaan gemiddeld 3 a 4 maanden mee. Na deze periode raden we aan de extensions te laten verwijderen door een specialist.

Tape extensions

Tape extensions worden aan je haar bevestigd met tape. Aan de tape zit een lijmrand waardoor de extensions in je haar blijven zitten. Dit type extension is niet geschikt om iedere dag in en uit je haar te halen.

Wij adviseren Tape extensions binnen 6-8 weken na het plaatsen te verwijderen. Met een verwijderspray laat de lijm op de aanhechting los waardoor je de extensions makkelijk uit je haar haalt. Je kunt de extensions nog een keer gebruiken door een nieuwe plakstrip (losse tapes) te kopen.

Weave

Een weave is een baan hairextensions die op verschillende manier in het haar kan worden geplaatst. Je kan denken aan bijvoorbeeld met behulp van microringen, naald en draad, invlechten etc. Ze zijn een stuk makkelijker in te brengen dan bijvoorbeeld V-tip en I- tip extensions, omdat je bij een weave geen warmtetang nodig hebt.  Bij Foxy Star adviseren we de RedFox weaves niet langer te dragen dan 2 a 3 maanden. De SilverFox Weaves kunnen tot 6 a 8 maanden meegaan.

Je kunt ook weaves als clip-in extentions vermaken als je ze tijdelijk wilt gebruiken.

Tip: Haar laten rusten na gebruik extensions

Bij permanente extensions of bij dagelijks gebruik raden we aan om het haar ongeveer om het half jaar even tot rust te laten komen. Zo heeft het haar de tijd om te herstellen en kunnen de wortels aansterken.