Met clip in hair extentions kun je een look totaal veranderen zonder de verplichtingen die komen kijken bij andere soorten hair extentions. Een groot voordeel is dan ook dat je de extentions kunt verwijderen wanneer je wilt. Om de make-over te laten slagen moeten de hair extentions zo onopvallend mogelijk aangebracht worden. In dit artikel delen we drie handige tips om dit te bereiken.

De juiste kleur

Clip in hair extentions zijn vaak te herkennen door de verkeerde kleurkeuze. Wanneer iemand besluit zelf clip in extentions te bestellen, zonder van tevoren advies te vragen aan een professional, is de kans klein dat ze de juiste kleur ontvangen.

Om deze veelgemaakte en verhullende fout te voorkomen is het belangrijk om de kleur van de clip inhairextentions goed te vergelijken met de haarkleur van de klant. Lijkt het erop dat de kleur overeenkomt? Voer dan een laatste check uit door zowel de eigen haarkleur als de clip in hair extentions te bekijken in daglicht. Matcht de kleur niet? Dan kun je de clip in extentions of het eigen haar verven. Het beste is om de extensions vooraf goed te reinigen met een deep cleansing shampoo en van licht naar donker te verven. Voor het beste resultaat adviseren wij alle ArcticFox producten te verven in plaats van de RedFox of de SilverFox producten.

Lengte en aansluiten

Het grootste misverstand op het gebied van hair extentions is de gedachte dat een kort kapsel (zoals een boblijn) zomaar omgetoverd kan worden naar een extreem lang kapsel. Door hair extentions te gebruiken die in lengte meer dan 30 centimeter verschillen van de eigen haarlengte sluit je het bereiken van een natuurlijk effect direct uit. Wil je dat de clip in hair extentions niet te onderscheiden zijn van het echte haar? Dan moet je ze precies opdezelfde manier stylen. Het is voor een kapper dan ook belangrijk om de clip in extentions op dezelfde manier te knippen en bijvoorbeeld te stijlen of krullen. Op die manier zullen de hair extentions zich beter mengen met het haar van de klant.

Voorbereiden en aanbrengen

De manier waarop de clip in hair extentions vast zitten in het haar speelt een grote rol bij het creëren van een natuurlijke look. De clip in extensions hebben grip nodig om zo goed mogelijk op hun plek te blijven. Voor grip in het haar kun je van tevoren hairspray gebruiken. Wat ook helpt: toupeer het haar lichtelijk voordat je de clip in hair extentions aanbrengt. Hoe stugger het haar hoe beter het blijft zitten. Is het haar van de klant dun of glad? Dan is het nog belangrijker om het haar te touperen of stugger te maken. Tip: gebruik textuurspray voor een ‘sterkere’ ondergrond.

Voor een natuurlijk resultaat is het dus van belang om de juiste kleur te kiezen, de extentions zo matchend mogelijk te stylen en te zorgen voor een stevige basis.

Wil je meer weten over hoe je clip in hair extentions aanbrengt of over één van onze producten? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!