Hairextentions zijn grofweg in twee categorieën te verdelen: extentions die gemaakt zijn van echt haar of van synthetisch haar. Maar wat is nou precies het verschil? In dit artikel zetten we de verschillen, de voordelen en de nadelen van beide soorten extentions onder elkaar.

Synthetische hairextentions

Hairextentions met synthetisch haar zijn de laatste jaren aanzienlijk in kwaliteit gestegen. Vooral door het nabootsen van de haarstructuur wordt het verschil met echt haar steeds minder groot. In sommige gevallen, en dan gaat het vooral om hair extentions van kwalitatieve (en ook prijzige) merken, kun je het verschil met echt haar niet eens zien.

Het grootste voordeel van synthetisch haar is dat je het vaak zonder te stylen direct kunt gebruiken. Het materiaal waarvan het haar wordt gemaakt neemt één vorm aan waardoor je het niet hoeft te krullen of stijlen. Ook bij regen of wind blijft synthetisch haar goed zitten.

Wat synthetisch haar in vergelijking tot echt haar wel onaantrekkelijk maakt is het gebrek aan variatie. Zoals eerder omschreven neemt het haar maar één vorm aan waardoor je vast zit aan dezelfde look. In de meeste gevallen kun je helemaal niks veranderen aan het haar, omdat het niet tegen warmte kan. Ook is synthetisch haar minder duurzaam dan menselijk haar. Synthetische hairextentions gaan gemiddeld 3 tot 6 maanden mee.

Hairextentions van echt haar

Hair extentions die gemaakt zijn van menselijk haar zijn vergeleken met synthetische extentions zachter englanzender. Omdat menselijk haar een stuk beweeglijker is dan synthetisch haar mengt het zich ook sneller in het eigen haar.

De extentions kunnen zowel geverfd als geknipt worden. Het is te  wassenstijlen en te krullen. Dit geeft de kans om eindeloos te variëren. Wel betekent het dat de hair extentions meer onderhoud nodig hebben. Net zoals bij het eigen haar raakt het vorm kwijt na een flinke regenbui of een vochtig klimaat. Een tip van ons en natuurlijk voor klanten: gebruik verzorgingsproducten die bedoeld zijn voor extentions zodat ze zo lang mogelijk mooi blijven.

Het onderhouden van extentions met menselijk haar kost wat meer inspanning maar het is het door de duurzaamheid (de extentions kunnen afhankelijk van de juiste verzorging jarenlang bruikbaar blijven) en natuurlijkheid zeker waard.

De keuze van Foxy Star

Bij Foxy Star maken wij alleen gebruik van hairextentions die van echt haar gemaakt zijn. Hier hebben we voor gekozen omdat deze extentions de meest natuurlijke look en feel hebben.

Wil je meer weten over hairextentions of over één van onze producten? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!