1. Hairextensions plaatsen in haar dat niet gezond is

Wanneer het haar niet gezond is, zal het plaatsen van hairextensions waarschijnlijk niet zo uitpakken als je wilt. Let dan ook extra goed op als iemand droog of broos haar heeft of als je ziet dat het haar snel breekt.

Afhankelijk van hoe gezond iemands haar is, kun je besluiten welke methode van hairextensions plaatsen je kiest: plukje voor plukje, clip in, een hair weave of flip in. Op onze pagina over hairextensions inzetten zie je duidelijk de verschillen tussen deze hairextensions en hoe je ze moet plaatsen.

2. Hairextensions plaatsen in te kort haar

Veel mensen willen hairextensions omdat ze langer haar willen. Toch moet het haar van zichzelf al lang genoeg zijn om de hairextensions goed in te kunnen plaatsen. Plaats je de hairextensions in te kort haar, dan is de overloop van het normale haar naar de extension heel goed zichtbaar of lukt het zelfs niet goed om de extensions te plaatsen.

3. Hairextensions plaatsen met een nét iets andere kleur

Voor een natuurlijk resultaat is het essentieel dat de aanhechtingen en overgangen van de hairextensions onzichtbaar zijn. Dat zit hem niet alleen in de plaatsingsmethode van het haar, maar ook echt in de kleur.

Ook al is het kleurverschil tussen het eigen haar en de extensions minimaal, eenmaal geplaatst zie je soms toch het verschil en krijg je een onnatuurlijke kleuroverloop. Houd hier dus rekening mee bij het plaatsen en zorg voor een natuurlijk, onzichtbaar resultaat.

4. Hairextensions te dicht bij de haarlijn plaatsen

Door de hairextensions te dicht bij de haarlijn te plaatsen, worden ze te goed zichtbaar en verlies je het natuurlijke effect. Kies er daarom ook voor om de extensions iets verder van de haargrens te plaatsen. De algemene regel is om in elk geval twee vingers dik tussen de haarlijn en de extensions te laten.

5. Synthetisch haar i.p.v. echt haar

Synthetische hairextensions hebben iets meer glans dan natuurlijk haar. Door die lichte, onnatuurlijke glans is het verschil tussen het eigen haar en de extensions duidelijker zichtbaar – iets dat je juist niet wilt.

Ook gaan synthetische hairextensions, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, minder lang mee dan hairextensions van echt haar. De prijs van synthetische extensions ligt dan wel iets lager, je levert uiteindelijk toch in op het resultaat.

Wil je meer weten over het plaatsen van hairextensions of je aanmelden voor een weavetraining? Neem gerustcontact met ons op, we helpen je graag verder!