Meestal nemen klanten extensions om twee redenen: ze willen langer haar of ze willen voller haar. Extensions zijn een simpele oplossing om meer volume te creëren dat mist in het eigen haar. Wij vertellen je waarom klanten kiezen voor een volumebehandeling, hoeveel extensions je hierbij moet gebruiken en welke techniek je het best kunt gebruiken.

Waarom hairextensions als haarverdikking?

De reden waarom een klant een volumebehandeling willen ondergaan verschilt:

Weinig haar

De een is gezegend met een vollere bos dan de ander. Dit heeft te maken met de genen. Er bestaan verschillende kuren om het eigen haar te verdikken. Toch hebben deze een aantal grote nadelen. Het kost vaak veel tijd voor het resultaat te zien is als de kuur aanslaat. Er is een kans dat de kuur geen werking heeft en dus geldverspilling is.

Fijn haar

Er zit een verschil tussen weinig haar of veel – maar fijn haar, al kan dit er hetzelfde uitzien. Wanneer een klant veel – maar fijn haar heeft is er voldoende haar om de extensions op te bevestigen, maar moet hier rekening mee worden gehouden met de techniek die je kiest om de extensions te bevestigen.

Haarverlies

Extensions kunnen de gedeeltes waar het haar extreem dun is bedekken. Het dragen van extensions stimuleert de natuurlijke haargroei, omdat het eigen haar wordt beschermd. Dit valt namelijk onder de extensions waardoor schadelijke stoffen het haar niet zullen raken.

Hoeveel extensions moet je gebruiken bij een volumebehandeling?

Hoeveel extensions er per behandeling gebruikt moeten worden is afhankelijk van de haardikte van de klant. Hoe minder haar een klant heeft en hoe fijner het haar is, hoe meer extensions er nodig zijn. Let wel op: extensions verzwaren het haar enorm. Dit kan ervoor zorgen dat de hoofdhuid gaat irriteren of de haarzakjes beschadigen door de extensions. We raden daarom aan om maximaal 50 tot 100 extensions te gebruiken bij bijvoorbeeld dun/fijn haar.

Welke techniek kun je het beste gebruiken?

In principe kunnen alle technieken zoveel voor haarverlenging als haarverdikking worden gebruikt. We raden daarom aan naar de haarstructuur van de klant te kijken. Bepaal aan de hand daarvan welke techniek je kiest.

  • Heeft een klant erg fijn haar? Kies dan voor Wax extensions, of plaats dubbele microringen om er zeker van te zijn dat ze goed blijven zitten.
  • Heeft een klant erg stug haar? Kies er dan voor de extensions te bevestigen met naald en draad.
  • Heeft een klant haarverlies? Bepaal dan eerst hoe stevig het haar op de hoofdhuid is om te voorkomen dat de extensions het haarverlies zullen verergeren. De veiligste optie is om te kiezen voor clip-ins.

Vragen over het creëren van meer volume? Neem gerust contact op met onze klantenservice.