Heb je extensions die vast zitten in je haar zoals een wave bijvoorbeeld? Dan wil je die natuurlijk fris houden. Dagelijks wassen is niet de optie en je moet de juiste shampoo’s gebruiken om het haar mooi te houden. In dit artikel lichten we uit waarom en vind je meer tips hoe je je extensions het best kunt wassen.

1. Borstel je haar voor het wassen

Borstel de klitten uit je haar voordat je het gaat wassen. Klitten verwijderen in droog haar is beter, omdat je haar dan elastischer is en minder snel afbreekt. Wanneer je tijdens het wassen niet al je haar ophoopt bovenop je hoofd en het inmasseert, zal je zien dat je na het douche al klitvrij bent. Je hoeft je natte haar dus niet meer te borstelen. Hiermee verklein je de kans dat de haren in je extensions afbreken.

2. Was je haar niet te vaak

Je extensions wassen is goed om ze schoon te houden. Maar te vaak wassen wordt afgeraden, omdat dit je haar droog maakt. Hierdoor krijg je meer klitten en gespleten punten. Probeer je haar dus niet vaker dan 2 of 3 keer per week te wassen. Het is niet perse beter voor je extensions om ze te wassen, maar het is wel frisser.

Maak je gebruik van extensions die je gemakkelijk kunt verwijderen? Bij dagelijks gebruik van bijvoorbeeld clip-in, flip-in of tape extensions, raden we aan ze 1x per week te wassen.

3. Douche met een lagere temperatuur

Hairextensions zijn al erg droog, omdat ze niet natuurlijk gevoed worden door je eigen hoofdhuid. Wanneer je doucht met warm tot heet water drogen ze nog meer uit. Droog haar klit en breekt sneller. Dit wil je dus voorkomen. Daarnaast zorgen warme temperaturen voor een hogere talgproductie (en dus vettiger haar).

Koud water is ook geen optie. Je haar wordt minder goed schoon, want talg (vettigheid) lost dan minder goed op. De beste temperatuur om je haar mee te wassen is met lauw water.

4. Gebruik de juiste shampoos en conditioners

Vocht inbrengende/voedende shampoos/conditioners zijn erg geschikt voor je extensions. Dit maakt het minder droog.

Tips bij het kiezen van de juiste producten

  • Gebruik nooit verzorging met fruitzuren en/of alcohol erin
  • Vermijd producten met te veel siliconen. Dit is schadelijk voor het eigen haar! Gebruik daarom altijd speciale verzorgingsproducten voor extensions. Take Care bijvoorbeeld, is door de unieke samenstelling uitstekend geschikt voor zowel extensions als het eigen haar.
  • Gebruik 1x per week een masker of conditioner en laat een uur intrekken, het liefst met een (warme) handdoek eromheen gewikkeld

Tips bij het gebruik van de producten

  • Masseer de shampoo zacht in, boen niet te hard
  • Was het haar in verticaal gestreken positie
  • Shampoos en conditioners altijd goed uitspoelen
  • Breng een conditioner alleen aan op de haarlengten en punten