Iedereen heeft gewoontes die er makkelijk insluipen. Vooral als het om je haar gaat heb je vast enkele gewoontes. Borstel je je haar veel? Of misschien haal je vaak je handen door het haar. Ongemerkt heb je deze gewoontes. Heb je er alleen wel eens bij stilgestaan dat sommige van deze gewoontes niet zo goed zijn voor je extensions? We helpen je met dit artikel van de 3 slechtste gewoontes voor hairextensions af!

1. Elke dag je haar wassen

Je extensions wassen is goed om ze schoon te houden. Maar te vaak wassen raden we je af. Extensions zijn al droog van zichzelf. Door het overmatig gebruik van shampoo wordt het haar nog droger. Dit kan zorgen voor extra klitten en gespleten punten. Je haar 2 á 3 keer per week wassen is een goed begin.

2.  Te vaak per dag je haar borstelen

Het is prima om je haar na het opstaan en voordat je naar bed gaat te borstelen. Dit voorkomt klitten, waardoor de kans kleiner is dat je haar breekt. Wie zien vaak dat het een gewoonte wordt om bij elke gelegenheid even een borstel of kammetje door het haar te halen. “Als je haar maar goed zit toch?!” Dit is zeker waar. Maar te vaak borstelen maakt je haar erg vet. En wat doe je met vet haar? Juist, wassen! Zie gewoonte nr. 1. 

3. Teveel stylen en stylingsproducten gebruiken

Het haar te veel stylen, zoals steilen of tangen is niet goed voor het eigen haar en al helemaal niet goed voor je extensions! De hitte zorgt ervoor dat de kwaliteit van de extensions sterk achteruit gaan. Je zou dan denken dat een hittebeschermer voldoende bescherming geeft. Dit is echter niet het geval! Deze beschermen het haar in mate. Daarnaast: Teveel styling- en verzorgingsproducten maken je haar vet en zwaar.

Zorg dus goed voor je hairextensions en probeer deze gewoontes zo veel mogelijk af te leren!