Je wilt je extensions natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Een van de dingen waar ze minder goed tegen kunnen is hitte. Overmatig gebruik van stylingapparaten kan het haar flink uitdrogen waardoor je sneller klitten en gespleten punten krijgt. Net zoals bij je eigen haar. En hier wordt het niet mooier van. Synthetische extensions kan je niet verhitten, omdat ze anders smelten. Om te voorkomen dat je hairextensions uitdrogen of smelten door het krullen gebruik je methodes zonder föhn of krul-/steiltang. Lees hieronder hoe.

Haar krullen met vlecht

Een van de meest simpele en klassieke krulmethoden. Was een avond van tevoren je extensions en maak een vlecht in handdoek droog haar. Ga lekker slapen en de volgende dag word je wakker met mooie natuurlijk krullen. De krul hangt af van het soort vlecht dat je hebt gemaakt. Hoe kleiner de vlecht, hoe strakker de krul. Wil je losse krullen maak dan 1 of twee vlechten, zodat de krul niet te strak wordt.

Als je het lastig vindt om je haar te vlechten kan je je haarpluk ook draaien om je vinger en vastzetten met een speldje op je hoofd. Hierbij is je haar niet nat maar je kan het eventueel wel iets bevochtigen met een plantenspuit bijvoorbeeld. Deze methode zie je in de video hieronder.

Haar krullen met haarband

Net zo’n makkelijke methode is het krullen van je haar met een haardband of band gemaakt van afgeknipte panty. Je plaatst de band om je hoofd, zodat deze aan de zijkant net boven je oren komt en aan de voorkant op je voorhoofd. Vervolgens pak je een plukje aan de onderkant en steekt deze aan de bovenkant van de haarband.  Je herhaalt dit totdat er geen plukjes meer zijn. Deze methode werkt vaak het best met droog haar. Bekijk de onderstaande video voor een demonstratie.

Wil je je hairextensions krullen wanneer ze uit je haar zijn? Dit is iets lastiger, omdat je voor het droogkrullen een langere tijd de druk en warmte van je kussen (tijdens de nacht) nodig hebt. Als je haar niet te dik is kun je eens experimenteren met papillotten of rollers die je per pluk indraait. Leg de extensions in een handdoek op een droge plek en heb een nachtje geduld.

In het blogartikel van vorige maand hebben we dit uitgebreid uitgelicht. Lees hier meer over het optimaal verzorgen van je hairextensions. Heb je vragen? Neem gerust contact op met onze klantenservice.