Hairextensions missen de natuurlijke voeding die echt haar wél krijgt. Daarom is het belangrijk dat je de extensions extra voedt met verzorgingsproducten. Wij vertellen je hoe!

Do: Borstelen van hairextensions

Het is belangrijk dat je de extensions net zoals het echte haar borstelt. Zo voorkom je dat het eigen haar en de extensions zichtbaar van elkaar gescheiden zijn.

Borstel altijd van onder naar boven en zorg ervoor dat alle klitten en knopen verdwijnen. Let wel goed op welke borstel je gebruikt. Heeft je klant gekrulde extensions? Gebruik dan een grove borstel. Kam de extensions als ze nat zijn om te voorkomen dat ze statisch worden en/of gaan pluizen. Gebruik voor steile extensions een speciale borstel, bijvoorbeeld een tangle teezer en borstel deze wanneer ze droog zijn.

Do: Wassen van hairextensions

Hoe vaak je klant de extensions moet wassen is afhankelijk van hoe vaak ze de extensions draagt. Omdat extensions niet aan een hoofdhuid bevestigd zijn worden deze veel minder snel vies dan het eigen haar. Bij dagelijks gebruik kan je aanraden ze één keer per week te wassen.

Geef aan dat  Clip- in extensions en Flip- Extensions uit kunnen worden gedaan voor het douchen. Zo wordt voorkomen dat de haren gaan klitten. Anders is de kans groot dat je ze daarna bijna niet uitkrijgt, hierdoor eigen haren meetrekt en deze afbreken.

Verwijder de extensions en volg de onderstaande stappen:

  1. Borstel de hairextensions, doe een elastiekje aan de bovenkant van de extensions net onder de clips.
  2. Gebruik shampoo met een lage PH waarde. Breng de shampoo aan met je handen, doe dit van boven naar beneden.
  3. Breng nadat je de shampoo hebt uitgespoeld je conditioner aan. Doe dit op dezelfde manier als het aanbrengen van de shampoo. De conditioner voorkomt dat je extensions gaan klitten.
  4. Breng als laatst een haarmasker aan. Laat deze 20 minuten intrekken. Let op: deze moet je voornamelijk aanbrengen op de punten en in de lengtes. Teveel conditioner kan de extensions verzwaren en haaruitval veroorzaken. Zowel de conditioner als het masker kun je ook een nacht laten intrekken voor een intensievere verzorging. Dit is aan te raden bij extensions die al een paar maanden oud zijn.
  5. Adviseer om om de week een masker toe te voegen aan dit ritueel. Het wassen maakt het haar namelijk droog wat leidt tot meer haarverlies. Een goed voedend masker kan dit voorkomen.

Do: Verzorgingsproducten gebruiken

Als je je extensions gaat krullen of steilen gebruik dan altijd hittebestendige serums of sprays. Let op dat je niet teveel van het product smeert of sprayt. Hierdoor moet het haar vaker gewassen worden waardoor de extensions minder lang meegaan.

Twijfel je welke producten je het best kunt gebruiken of hoe je bepaalde producten moet gebruiken? Neem gerust contact op met onze klantenservice.