Van een pixiecut naar schouderlengte of van een korte stoere bob naar de Beyoncé lengte – het kan allemaal. En nee, dan bedoelen we niet dat je maanden moet wachten tot het haar gegroeid is. Extensions maken het mogelijk binnen een paar uur van kort naar lang te gaan. Wij vertellen je alle tips en tricks over haarverlenging bij kort haar.

Hoe lang moet het eigen haar zijn?

In principe is het zetten van hairextensions bij iedere haarlengte mogelijk. Dit betekent dat er zelfs bij een extreem kort kapsel haarverlening kan worden bevestigd. De haarlengte is wel grotendeels bepalend voor het eindresultaat. Kort haar brengt namelijk twee nadelen met zich mee waar je rekening mee moet houden.

Kort haar groeit sneller dan lang haar

De extensions zullen hierdoor sneller uitgroeien en zichtbaar zijn. Bij lang haar blijven extensions 3 tot 4 maanden zitten, bij kort haar is dit ongeveer 2 maanden. Hierdoor is het voor de klant een stuk duurder om het goed bij te kunnen houden.

Een natuurlijk effect creëren is moeilijker

Langere lokken verbergen de aanhechting beter dan kort haar. Het zetten van extensions is bij lang haar daarom makkelijker dan bij kort haar. Daarnaast valt kort haar over het algemeen boller omdat het minder zwaar is dan ‘langer’ haar. Hierdoor kan het zijn dat de eigen haren niet goed blenden met de extensions. De eigen haren vallen er dan als het ware overheen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. We raden daaromaan een minimum lengte te bepalen aan de hand van je eigen ervaringen.

Het beste resultaat bereik je wanneer het haar van de klant minimaal 30 cm lang is.

Welke methode kun je het best gebruiken voor kort haar?

Wanneer je een weave zet bij een klant met kort haar kun je hier verschillende technieken voor gebruiken. We raden aan de weave niet te bevestigen met naald en draad. Dit is namelijk een techniek waarbij het eigen haar gevlochten moet worden. De extensions worden aan die vlecht vast ‘geweven’. Een vlecht van lang haar is veel steviger en pluist een stuk minder dan bij kort haar.

Kies liever wax of microrings om de extensions aan het haar te bevestigen. Bij beide technieken zitten de extensions vrij dicht op de hoofdhuid. De kans is daarom klein dat je de aanhechting ziet zitten. We raden aan wanneer de extensions bevestigd zijn het gehele haar te snijden. Dit is de finishing touch van de aanhechting van extensions op eigen haar. Snijden geeft extensions een veel natuurlijker effect dan knippen.

Een andere optie is kiezen voor extensions die een klant gemakkelijk zelf kan verwijderen en bevestigen, bijvoorbeeld clip-ins. Ook hierbij raden we aan wanneer deze bevestigd is de extensions te snijden.

Heb je hier zelf goede ervaringen mee die je wilt delen op heb wil je nog advies inwinnen voor je begint? Neem dan gerust contact met ons op.