Ga je binnenkort op wintersport of zonvakantie? Ook daar wil je natuurlijk je extensions dragen. Houd er wel rekening mee dat ze bij hogere temperaturen en veel zon kwetsbaarder zijn. In dit artikel geven we the do’s and don’ts van je hairextensions dragen op vakantie. Hierbij gaan we uit van real human hair extensions, geen synthetische.

Do: Hairextensions goed opbergen

Als je je extensions niet dagelijks draagt is het belangrijk dat je ze goed opbergt. Maak de extensions vast met eenhanger en hang deze op. Of bewaar ze in een doosje. Als de haren nat zijn, laat ze dan minimaal een dag drogen op bijvoorbeeld een handdoek.

Do: Extra verzorging

Hairextensions zijn kwetsbaarder dan je eigen haar. Het is dus erg belangrijk dat je ze extra goed beschermt tegen water, chloor en de zon. Wat je niet wilt is dat je extensions uitdrogen. Hoe je dit kunt voorkomen:

  • Spray voordat je de deur uitgaat protecting spray met UV-filter in je haar (elke dag)
  • Koop een shampoo en conditioner die vocht inbrengend zijn (3x per week, van te vaak wassen droogt je haar nog sneller uit)
  • Smeer de punten van je haar aan het eind van de in met een serum (elke dag)
  • Smeer een vocht inbrengend masker in je haar (1x per week)

Do: draag een hoed of pet

Wanneer je een lange dag in de zon voor de boeg hebt, neem dan een pet of hoedje mee. Zo neemt je haar een pauze van al die uv-stralingen.

Do: zwemmen met vast haar

Zwemmen met hairextensions is mogelijk. Om je haar zo veel mogelijk te beschermen tegen chloor en zoutwater kun je het best zwemmen met een vlecht of staart. Het beste kun je het haar in een hoge knot doen. Was en spoel je haar daarna goed af. Laat het daarna goed drogen.

Do: Extensions verven na je vakantie

Net geverfd haar en chloor gaan niet goed samen. Verf je extensions nooit vlak voordat je op vakantie gaat. Je kunt beter wachten totdat je weer terug bent.