Het krullen van hairextensions is vrij eenvoudig maar er zijn een aantal zaken waar je als kapster rekening mee moet houden. Hieronder leggen we uit hoe je de extension het best kunt krullen zonder de extensions te beschadigen.

Heeft je klant synthetische hairextensions? Dan is krullen sowieso niet mogelijk. Door de hitte van de tang smelten de extensions namelijk. Als je klant toch krullen wilt, kun je synthetische extensions plaatsen die al gekruld zijn. Extensions van 100% echt mensenhaar kun je kleuren, stijlen en krullen.

Voorafgaand aan het krullen

Was eventueel het haar van je klant. Gebruik hierbij geen conditioner. Een goede conditioner verzorgt, maar maakt het haar tegelijk ook erg zwaar. Hierdoor krult het haar minder goed. Föhn na het wassen het haar droog en kam het vervolgens goed door met een grove borstel. Je kunt gebruik maken van een verzorgend haarserum. Het liefst een hittebestendig haarserum dat het haar beschermt tegen de hitte van de tang. Als het haar vaker gekruld wordt is dit echt een aanrader om het haar mooi te houden.

Je kunt clipin extensions en flipin extensions het best krullen wanneer ze al geplaatst zijn in het haar. Het eindresultaat ziet er zo veel natuurlijker uit, omdat je de extensions samen krult met het echte haar.

Tijdens het krullen

Warm de krultang of stijltang op. Het is erg belangrijk dat je de temperatuur nooit hoger dan 180 graden zet. Hogere temperaturen kunnen het haar flink beschadigen.

Verdeel het haar in vlakken van zes en zet de plukken vast die je niet wilt krullen. Je kunt het best aan de onderkant van het haar beginnen. De gekrulde plukken laat je los hangen.

Als je klant een stevig kapsel wilt, raden we aan een klein beetje haarlak in het plukje te sprayen dat gekruld gaat worden. Tijdens het krullen verbrandt er een beetje haarlak waardoor je lichtjes rook ziet. Dit is niet de beste manier om het haar mooi te houden maar je krijgt wel meer stevigere krullen.

Gebruik vervolgens de krultechniek die het best aansluit bij de wensen van de klant.

Na het krullen

Als het haar helemaal gekruld is, kam het dan door met je handen. Niet met een borstel! Eventueel kun je nog een beetje haarlak gebruiken om de krullen wat steviger te maken. Gebruik niet te veel haarstyling producten, want dit verzwaart het haar waardoor de krullen ook sneller uitzakken.

Mocht je vragen hebben over de hairextensions? Neem gerust contact met onze klantenservice op.