Voor een mooi en natuurlijk resultaat is het belangrijk dat hair extentions op de juiste manier worden aangebracht. Dit is niet altijd makkelijk, omdat je rekening moet houden met verschillende factoren. De belangrijkste factor is het doel dat de klant wilt bereiken met het gebruik van extentions: gaat diegene voor vol haar, voor dik haar of voor een andere stijl? In dit artikel geven we allerlei tips voor het aanbrengen van extentions in verschillende situaties.

Wanneer lang haar het doel is

Bij het aanbrengen van extentions voor lang haar staat kwaliteit centraal. Het verkeerd aanbrengen van lange extentions kan voor een onnatuurlijk resultaat zorgen. Met deze tips voorkom je dit:

 • Match de kleur van de extentions zo goed mogelijk met het eigen haar. Als het nodig is kun je de extentions in de natuurlijke (eigen) haarkleur verven.
 • Heeft de klant laagjes in het haar? Knip na het aanbrengen ook de extentions in gepaste laagjes.

Hair extentions voor extra volume

Vraagt de klant om extentions voor een voller kapsel zonder het te verlengen? Lees dan de volgende tips:

 • Laat 2 centimeter vrij tussen de extentions. Zo staan ze niet te dicht op elkaar en ook niet te ver uit elkaar. Als extentions te ver uit elkaar worden geplaatst zakt het volume namelijk in.
 • Begin het aanbrengen van de extentions achterop het hoofd en laat ongeveer 8 centimeter vanaf de haarlijn vrij. Hoe hoger je de extentions plaatst hoe voller het haar lijkt.
 • Knip de extentions na het aanbrengen in dezelfde lengte als die van het eigen haar.

Een extra lange paardenstaart

Het aanbrengen van hair extentions in een paardenstaart is de makkelijkste manier om binnen no-time een lang en speels kapsel te creëren. Voor een stevige staart let je op de volgende factoren:

 • Kies een clip in hair extention met minimaal twee haarclips.
 • Zorg ervoor dat de paardenstaart niet te laag zit. Dit vergroot de kans dat de hair extentions te voelen zijn in de nek.
 • Plaats de haarclip van de hair extention tussen het elastiek van de paardenstaart en de hoofdhuid.
 • Wikkel een deel het haar van de extention om de paardenstaart heen en klaar ben je!

Een make-over met een clip in pony

Een clip in pony is uitermate geschikt om een kapsel een totaal andere look te geven. Geen wonder dat het steeds populairder wordt. Wil je weten hoe je een clip in pony op de juiste manier aanbrengt? Wij hebben de belangrijkste tips voor je:

 • Creëer een haarscheiding in een V-vorm vanaf de kruin naar de slapen. Spuit hierna hairspray op dit gedeelte van het haar.
 • Breng de clip in pony aan en controleer of de pony recht is. Borstel als laatst wat van het eigen haar over de clip in pony heen.

Wil je meer weten over hoe je hairextentions aanbrengt of over één van onze producten? Neem gerustcontact met ons op, we helpen je graag verder!