Wil je langer haar maar ben je iets wat ongeduldig om het lang te laten groeien? Hairextensions bieden een mooie uitkomst voor direct langere lokken. En dat terwijl je eigen haar lekker doorgroeit. In dit artikel behandelen we de meest gestelde vragen over een haarverlening met hairextensions.

Zijn extensions geschikt voor mijn haar?

Hairextensions kun je in ieder type haar bevestigen. Zelfs wanneer je haar erg kort of dun is. Let er wel op dat je een type kiest dat goed bij je haar past.

Fijn haar: Haar dat fijner van structuur is, is gevoeliger dan haar met een dikke structuur. Om deze reden is het bevestigen van extensions met lijm schadelijker voor fijn haar. Het haar breekt makkelijker af wanneer de extensions verwijderd worden dan bij dik haar. Gebruik bij fijn haar bij voorkeur Clip-in extensions en/of de EZ-Wire.

Kort haar: Kies liever wax of microrings om extensions in kort haar te bevestigen. Bij beide technieken zitten de extensions vrij dicht op de hoofdhuid. De kans is daarom klein dat je de aanhechting ziet zitten.

Bij normaal/dik haar kun je in principe elk soort extensions gebruiken.

Beschadigen de extensions mijn eigen haar?

Het eigen haar kan beschadigd worden wanneer de extensions niet professioneel zijn geplaatst of verwijderd. Ook kan het te lang dragen van extensions het haar beschadigen. Dit komt omdat door het dragen er druk bovenop het hoofd ontstaat. De haarwortels zijn hier gevestigd en worden door het gewicht van de extensions zwakker. Dit kan uiteindelijk leiden tot gevoelige plekken. Als je de extensions professioneel laat zetten en je ze niet te lang doordraagt is er dus niks aan de hand.

Hoe lang kan je de extensions dragen?

Bij permanente extensions of bij dagelijks gebruik raden we aan om het haar ongeveer om het half jaar even tot rust te laten komen. Zo heeft het haar de tijd om te herstellen en kunnen de wortels aansterken. Let wel goed op dat je ook extensions aanschaft die een half jaar lang mooi blijven. Extensions van echt mensenhaar zijn van betere kwaliteit en kun je langer dragen dan synthetische extensions.

Hoeveel extensions heb je nodig voor een haarverlening?

Hoe dikker je haar is hoe meer extensions je nodig hebt om de onderkant op te vullen. Als je dun haar hebt, heb je minder nodig dan bij dik haar. Gemiddeld worden er zo’n 125 en 150 extensions per verlenging geplaatst. Bij extreem dik/veel haar kan dit oplopen tot zo’n 250 stuks. Laat je adviseren door een kapper hoeveel stuks je nodig hebt.

Tip: extensions laten knippen of verven

Als je laagjes in je haar hebt raden we je aan om de extensions ook te laten knippen. Zo creëer je de meest natuurlijke look. Kies voor een kleur dat goed blend in je eigen haar. Eventueel kun je de extensions laten verven.

Wil je meer weten over hairextensions? Neem contact op met onze klantenservice. Wil je extensions inkopen voor je kapsalon? Meld je aan als partner en bestel direct in onze webshop. Extensions in je haar laten zetten? Bekijk onze aangesloten salons en vind een kapsalon bij jou in de buurt.