Wanneer je extensions zet wil je dit natuurlijk zo goed mogelijk doen. Waar moet je allemaal op letten wanneer je extensions zet en hoe kun je ze het beste verzorgen? We hebben 3 feiten over extensions voor je op een rijtje gezet.

Het is belangrijk dat het eigen haar voldoende rust krijgt

Door het dragen van extensions ontstaat er druk bovenop het hoofd. De haarwortels zijn hier gevestigd en worden door het gewicht van de extensions zwakker. Dit kan uiteindelijk leiden tot gevoelige plekken. Vooral wanneer er heel veel extensions in het haar bevestigd zijn en wanneer deze permanent aan het haar bevestigd zijn. Bij permanente extensions of bij dagelijks gebruik van extensions raden we daarom aan om het haar ongeveer om het half jaar even tot rust te laten komen. Zo heeft het haar de tijd om te herstellen en kunnen de wortels aansterken.

Extensions föhnen is niet hetzelfde als het föhnen van het eigen haar

Om na het wassen volume in het haar aan te brengen wordt het haar vaak geföhnt. Wanneer de extensions permanent bevestigd zijn is aan het eigen haar is een föhnbeurt het laatste wat de extensions nodig hebben. Föhnen kan er namelijk voor zorgen dat de extensions verstrikt raken. Hierdoor kunnen de extensions beschadigen. Probeer de extensions op een natuurlijke manier te laten drogen na een wasbeurt. Wanneer je toch besluit de extensions te föhnen doe dit dan op een koude stand. Probeer te voorkomen dat de föhn de aanhechting van de extensions raakt.

Voor ieder haartype zijn ander soort hairextensions geschikt

Het is belangrijk om naar het haar te kijken wanneer je extensions gaat zetten. Haar dat fijn van structuur is, is bijvoorbeeld veel gevoeliger dan haar met een dikke structuur. Om deze reden is het bevestigen van extensions met lijm veel schadelijker voor fijn haar. Het haar breekt gemakkelijker af wanneer de extensions verwijderd worden dan bij dik haar. Gebruik bij fijn haar bij voorkeur Clip-in extensions en/of de EZ-Wire.

Bovenstaande tips zorgen ervoor dat beschadiging van eigen haar zoveel mogelijk wordt voorkomen. Hierdoor zullen de extensions een langere levensduur hebben. Benieuwd hoe je extensions het beste kunt verven en wassen? Bekijk dan onze andere blogs: hairextensions verven en hairextensions wassen.